Elegancka restauracja przy Zalewie Sulejowskim

Dobra restauracja w hotelu pod Łodzią zaprasza smakoszy na kulinarną podróż z Szefem Kuchni po daniach komponowanych według autorskich pomysłów z lokalnych produktów. W menu restauracji Hotelu Magellan goście znajdą dania regionalne w łódzkim cenione i lubiane oraz tradycyjną kuchnię polską. Elegancka restauracja przy Zalewie Sulejowskim mieści się w stylowych wnętrzach hotelu otoczonego naturalną zielenią parku krajobrazowego. We wnętrzach restauracji panuje przyjemna, kameralna atmosfera, która sprzyja rozmowom i nawiązywaniu bliższych relacji. Restaurację-hotel w miejscowości Bronisławów warto odwiedzić we dwoje na romantyczne spotkanie, umówić się z przyjaciółmi na kolację lub zabrać rodzinę na niedzielny obiad. Bliskość jeziora i otoczenie lasu zachęcają do spacerów i relaksu, które będą znakomitym dodatkiem do posiłku.

Śniadania

Zawsze świeże i starannie przygotowane

Obiady

Szeroka karta menu w której każdy znajdzie coś dla siebie

Desery

Od zimnych po gorące, wybór pozostawimy Tobie

Kolacje dla dwojga

Dobrane tak, aby podkreślić romantyczną chwilę

Menu dla dzieci

Ze świeżych składników

Uroczystości rodzinne z regionalnym menu w Łódzkiem

Elegancka restauracja przy Zalewie Sulejowskim stwarza doskonałe warunki do organizowania spotkań rodzinnych i celebrowania szczególnych chwil w życiu rodziny. Kameralna atmosfera i elegancki design stanowią odpowiednie tło dla zaręczyn, przyjęcia z okazji chrzcin, komunii czy bierzmowania, a także na rocznicę ślubu lub jubileusz w rodzinie. Menu główne, przekąski, desery i napoje za każdym razem można dopasować do charakteru uroczystości, decydując się na wybór spośród wielu możliwych wyszukanych propozycji:
Elegancka restauracja przy Zalewie Sulejowskim stwarza doskonałe warunki do organizowania spotkań rodzinnych i celebrowania szczególnych chwil w życiu rodziny. Kameralna atmosfera i elegancki design stanowią odpowiednie tło dla zaręczyn, przyjęcia z okazji chrzcin, komunii czy bierzmowania, a także na rocznicę ślubu lub jubileusz w rodzinie. Menu główne, przekąski, desery i napoje za każdym razem można dopasować do charakteru uroczystości, decydując się na wybór spośród wielu możliwych wyszukanych propozycji:

Dania tradycyjnej polskiej kuchni

Dania regionalne

Kuchnia ekologiczna z lokalnych produktów

Eleganckie dania autorskie Szefa Kuchni

Ciasta, torty i desery z lokalnej pracowni dania tradycyjnej polskiej kuchni

Ciasta, torty i desery z lokalnej pracowni

Menu dla biznesu

Kolacja serwowana

Elegancki posiłek przy stole, idealny na formalne spotkania biznesowe.

Kolacja bufetowa

Różnorodność smaków w formie bufetu, dostosowana do potrzeb każdego gościa.

Kolacja połączona z integracją

Wspólne biesiadowanie sprzyjające budowaniu relacji i współpracy.

Kolacja grillowa

Swobodna atmosfera przy grillu, idealna na letnie wieczory w gronie współpracowników.

Przerwa kawowa

Aromatyczna kawa i wyselekcjonowane przekąski, które ożywią każdą przerwę podczas konferencji.

Sprawdź nasze Menu


Śniadania w formie szwedzkiego stołu

Goście Hotelu Magellan korzystają z niezwykle sutych śniadań podawanych w restauracji hotelowej w formie szwedzkiego stołu. Na półmiskach króluje kuchnia ekologiczna i regionalna, w tym lokalne sery przyrządzane w hotelowej wędzarni, świeże sałatki, deski mięs pieczonych, wędliny od regionalnych dostawców, owoce czy jogurty. Istnieje również możliwości zamówienia śniadania bezpośrednio do pokoju. Do potrzeb każdego gościa podchodzi się indywidualnie. Na życzenie restauracja przygotowuje i serwuje potrawy, które spełniają założenia diety bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej. Śniadania hotelowe wydawane są od godz. 7.30 do 10.00, a w weekendy od godz. 8.00 do 10.30.

Obiadokolacje dla gości hotelowych

Restauracja w hotelu pod Łodzią serwuje obiadokolacje w kilku formach, w zależności od ilości gości przebywających w hotelu. Obiadokolacje zwykle podawane są w wersji bufetowej i komponowane są z wysokiej jakości produktów pochodzących z ekologicznych upraw od lokalnych dostawców. W menu restauracji goście znajdą wykwintne dania, skomponowane z aromatycznych ziół i świeżych lokalnych produktów. Sztuka tworzenia smaków pod okiem doświadczonego Szefa Kuchni zachwyci najbardziej wyrafinowanych smakoszy prawdziwą ucztą dla oczu i podniebienia. Menu restauracji znajduje się na stronie internetowej Hotelu Magellan. Warto zajrzeć i sprawdzić, jakie nowości Szef Kuchni przygotował dla gości.
Organizacja pikniku firmowego w okolicy Łodzi
Hotel Magellan oferuje organizację grilla w specjalnie zaaranżowanym zewnętrznym amfiteatrze grillowym na terenach zielonych otaczających hotel. Czas spędzony na świeżym powietrzu sprzyja odpoczynkowi i spotkaniom z przyjaciółmi. Wśród lasów i śpiewu ptaków przyjemnie jest złapać oddech od codziennych obowiązków i celebrować życie towarzyskie. Biesiady przy ognisku i kolacje przy grillu są najlepszym sposobem na integracje i udaną zabawę, zarówno dla rodzin z dziećmi, paczki przyjaciół, jak i współpracowników podczas eventów firmowych. Znakomitym miejscem spotkań towarzyskich i imprez plenerowych jest leśny amfiteatr, w którym organizacja pikniku firmowego w okolicy Łodzi zawsze udaje się perfekcyjnie.
Grill party w hotelu pod Łodzią
Dzięki rozbudowanej infrastrukturze Hotel Magellan oferuje całoroczne atrakcje bez względu na pogodę. Ośrodek dysponuje przestrzenią zewnętrzną do organizacji imprezy integracyjnej w amfiteatrze grillowym. Dodatkowo na gości czeka klimatyczna restauracja ze smaczną kuchnią i wygodne pokoje, w których można wypocząć po dniu pełnym wrażeń. Warto podkreślić dogodne położenie hotelu między Łodzią a Warszawą w centralnej części kraju z dobrym dojazdem oraz przestronnym, monitorowanym parkingiem dla gości. Szczegółami organizacji imprezy integracyjnej zajmie się dział sprzedaży po otrzymaniu zapytania.

Organizacja grilla pod Łodzią

Amfiteatr grillowy jest przygotowany na imprezy do 300 osób, w tym 100 miejsc znajduje się w części zadaszonej. Wśród sosnowych drzew zorganizować można grill party w hotelu pod Łodzią, pikniki, koncerty muzyczne, pokazy filmowe czy imprezy plenerowe według oryginalnego scenariusza. Organizacja grilla pod Łodzią może być połączona z integracją lub atrakcjami sportowymi w terenach zielonych hotelu. Udanym eventom nieodłącznie towarzyszy wyśmienite i różnorodne menu grillowe. Urozmaicona karta dań jest starannie komponowana, pod kątem różnorodności smaków i atmosferą zabawy, która towarzyszy organizacji ogniska i grilla. W łódzkim Hotel Magellan jest jednym z największych i najlepiej przygotowanych obiektów do obsługi większych imprez plenerowych, takich jak biesiada przy ognisku, piknik i grill dla większej liczby osób.

Biesiada przy ognisku

Żywy ogień i biesiada przy ognisku to znakomity pomysł na zorganizowanie letniego wieczoru z przyjaciółmi lub kolegami z pracy. Hotel Magellan oferuje odpowiednie miejsce na rozpalenie ogniska z dużą ilością wolnej przestrzeni plenerowej dla gości i na zabawę. Ognisko to okazja, aby spróbować pyszne jedzenia, które doskonale smakuje na zewnątrz. Można zamówić kiełbaski oraz szaszłyki od lokalnych dostawców lub menu złożone z warzyw, a do tego sosy i dodatki. Ognisko to również świetna okazja, aby spróbować piwa rzemieślniczego z lokalnego browaru. Przy okazji spotkania można urządzić rozgrywki sportowe na boisku, a nawet zorganizować turniej piłki nożnej lub siatkówki plażowej. W celu omówienia szczegółów organizacyjnych należy skontaktować się telefonicznie z recepcją Hotelu Magellan.